fbpx

Miért válasszon minket?

 • Nemzetközileg elismert plasztikai sebész, 25 év szakmai tapasztalattal
 • Ingyenes, kötelezettségek nélküli konzultáció
 • Személyre szabott, a páciens adottságait és elvárásait figyelembe vevő műtéti technika alkalmazása
 • Minőségi és modern anyagok és eljárások
 • Konzultáció, vizsgálat és műtét egy helyen
 • Budapest II. kerületében, könnyen megközelíthető helyen
 • A műtétek ára tartalmazza az altatást, a klinikai tartózkodást, a varratszedést valamint a kontroll vizsgálatokat

Plasztikai műtét előtt

Egy rövid tájékoztatóval szeretnénk Önnek segíteni abban, hogy a plasztikai műtét lehetőleg zökkenőmentes legyen. Célszerű a következő dolgokat Magukkal hozni a kórházba:

 • papucs
 • egy közepes törölköző
 • tisztálkodó eszközök (fogkefe, fogkrém esetleg tusfürdő, fésű, hosszú haj estén hajgumi)
 • nedves törlőkendő (pl. amit a kisbabáknál is használunk) vagy mosdókesztyű
 • ha igénye van rá hálóruha, talán pizsama praktikusabb
 • egyes műtétek előtt a távozáshoz olyan felsőruha, amely elöl gombos vagy zipzáras illetve gumis derekú nadrág vagy szoknya, valamint kényelmes lábbeli.
 • Javasoljuk, hogy a műtét előtti nap estéjén, illetve a műtét reggelén Betadin folyékony szappant használjon a fürdéshez a bőr fertőtlenítésére. Mellőze a testápoló és egyéb kozmetikai szerek (smink, parfüm) használatát.

Az altatóorvos a műtét előtt megvizsgálja Önt. Feltétlenül hozza magával vizsgálati leleteit (vérkép, mellkas RTG., EKG, UH, mammographia), mely tartalmazza a műtét előtt elvégzett vizsgálatok eredményeit, egyéb fontos információkat Önről, továbbá a műtét előtt adandó gyógyszerek adagját.

Szokásos gyógyszereit (pl. vérnyomás csökkentő) reggel egy korty vízzel vegye be.

2 héttel a műtét előtt a Salycilat tartalmú gyógyszerek (Kalmopyrin, Aspirin), valamint a dohányzás és az alkohol fogyasztás teljes elhagyása javasolt az esetleges szövődmények elkerülése végett.

A műtét reggelén éhgyomorral kell jelentkezni (előző este könnyű vacsora, éjfélig lehet folyadékot fogyasztani, éjféltől pedig már azt sem. A műtét reggelén sem kávét, sem tejet, sem teát fogyasztani nem szabad)!

Saját érdekében kérjük, hogy amennyiben bármilyen változás állt be az Ön egészségi állapotában (pl. fáj a torka, láza volt, köhög, herpesze van, menstruál) jelezze azt mielőbb, de legkésőbb a műtétre való jelentkezéskor!

A műtétet követően a tisztálkodás kissé összetett, mivel a műtéti területet víz nem érheti. Ezért javasoljuk a nedves törlőkendő vagy benedvesített mosdókesztyű használatát (pl. a hónalj, nyak, has áttörlésére). Az alsótestet zuhannyal le lehet mosni. Otthon hasonlóképpen kell eljárni mindaddig, amíg az orvos engedélyt nem ad a teljes test zuhanyozására!

A kórházban felhelyezett kötést, sebtapaszokat eltávolítani tilos csak és kizárólag akkor, ha az orvos ezt engedélyezte. Távozás a műtétet követő nap reggelén 8:00-8:15 között, a műtétet végző orvos engedélyével történik, természetesen a műtét jellegétől függően ez változhat (például hasplasztika).

 A műtétet követő kontrollról és varratszedés idejéről az orvos pontos információt ad. Otthonában pihenés javasolt, ami azt jelenti, hogy nem végez megterhelő fizikai munkát, de szigorúan feküdnie sem kell. Emelni, cipekedni nem szabad és egy ideig autót vezetni sem. Reméljük rövid kis tájékoztatónkkal segítettünk Önnek a műtéti felkészülésben és felhívtuk figyelmét azokra a dolgokra, amelyek esetleg elkerülték figyelmét. Természetesen bármilyen kérdésére készséggel válaszolunk!