Intimplasztika

A külső nemi szerveken esztétikai vagy funkcionális célból végzett sebészeti beavatkozásokat nevezzük intimplasztikának.

Férfi intimplasztika

Ez lehet férfiaknál pénisz nagyobbítás, organikus merevedési zavar miatt beültetett implantátum, de tulajdonképpen a körülmetélés is az intimplasztika kategóriájába sorolható.

intimplasztika

Konkrét eredményekre nincs garancia, a valós eredmények eltérők lehetnek!

Női intimplasztika

Nőknél pedig többek között a kicsi, vagy nagy szemérem ajkakon végrehajtott beavatkozások, valamint a hüvelyszűkítés tartozik az intimplasztika csoportjába. Klinikánkon kizárólag kisajkak megnagyobbodása, aszimmetriája miatti elváltozások intimplasztikai műtéteit végezzük.

Klinikánkon a női intimplasztikai beavatkozásokból kizárólag kisajak plasztikai beavatkozást végzünk.

A kisajak funkciója a clitoris és a hüvelybemenet védelme, megnagyobbodásának és aszimmetriájának oka általában genetikus, de szülést követően, illetve az életkor előrehaladtával, a szövetek rugalmasságának csökkenése miatt is bekövetkezhet.

Az esetek egy részében funkcionális zavart nem, csak esztétikai problémát okoz.

Problémák, amiken az intimplasztikai beavakozás segít

Bizonyos esetekben előfordul azonban, hogy a megnagyobbodott kisajak irritációt, gyulladást tart fenn, de egy nagymértékű elváltozás akár a közösülési nehézséget is jelenthet. Erre nyújt megoldást az intimplasztika. Az intimplasztikai műtét során, mely történhet helyi érzéstelenítésben, vagy felületes altatásban, a felesleges szöveteket eltávolításával megszüntetjük az aszimmetriát, illetve megfelelő funkcionalitást, esztétika eredményt érünk el.