Mellnagyobbítás saját zsírral

mellnagyobbítás saját zsírral

Konkrét eredményekre nincs garancia, a valós eredmények eltérők lehetnek!

Saját zsír feltöltésével régóta próbálkoznak a plasztikai sebészek, az utóbbi időkig azonban nem volt túl sikeres a beavatkozás. Az adó területről leszívott, és más területre áthelyezett zsírszövet 50 százaléka fél év alatt felszívódott, a megmaradt zsírszövet mintegy 80-90 százaléka 1-2 év alatt tűnt el.

Mellnagyobbítás céljából történő feltöltés esetén jelentkezett egy másik probléma is: a mellben keletkező bizonyos daganatok egyik mammográfiás jele az érintett területeken az úgynevezett microcalcificatio (apró meszesedés) megjelenése volt. A zsírtöltést követően a felszívódott szövet helyén szintén maradt ilyen apró meszesedés, amely megtéveszthette a vizsgáló orvost.

A jelenlegi feltöltéses módszerekkel, melyekben nagy gondot fordítanak arra, hogy sem vétel közben, sem a visszatöltés során ne sérüljön a zsírszövet (néhányan ülepítik, centrifugálják, vagy akár át is mossák egy speciális folyadákkal a beadás előtt), sokkal biztatóbbak az eredmények. A beültetett szövet több mint 80-90 százaléka marad meg az első fél év után is, és a további évek alatt is maximum 20-30 százaléka tűnik el.

Az esetek csak 5-10 százalékában számolnak be a kezdeti rossz eredményekhez hasonlóval. A sikert egyes szerzők azzal magyarázzák, hogy a zsírszövetben aránylag nagy az őssejt szám, mely megfelelő technikát használva a beültett zsírszövetben hajszálerek benövését segítik elő, mely a vérkeringést gyorsan kialakítja, így az oxigén és a tápanyagok jutnak a kezelt területre, amely nagymértékben elősegíti annak megtapadását. Nagyobb mennyiséget egyszerre éppen ezért nem tudunk betölteni, egy területre egyszere csak 100-200ml-t, efeletti volumen eléréséhez esetleg több kezelés szükséges.

Műtét előtt:

mellnagyobbitas-sajat-zsirral-1mellnagyobbitas-sajat-zsirral-2

Közvetlenül műtét után:

mellnagyobbitas-sajat-zsirral-3mellnagyobbitas-sajat-zsirral-4

3 héttel műtét után:

mellnagyobbitas-sajat-zsirral-5mellnagyobbitas-sajat-zsirral-6